Om af te vallen dien jij je niet alleen te focussen op jouw voeding. Sport en beweging kun je heel goed gebruiken hiervoor. Voel je dat je momenteel overgewicht bent of ken je iemand in die positie? Heb je wat adviezen nodig hoe je door te sporten en te bewegen kunt afvallen? Weet jij wie je kunt benaderen voor de beste adviezen? Bij ons natuurlijk! Wij hebben ons al jaren bezig gehouden met gezonde levensstijlen en daardoor kunnen we je de beste adviezen geven om af te vallen. Lees de vastleggingen hieronder dan maar!

Als mens dien je in beginsel eerst te weten hoeveel calorieën jouw lichaam op dagbasis verbruikt. Meestal ligt de energie die wij mensen via ons voedsel opnemen bij de 60 tot 70%. Deze wordt gebruikt om ons lichaam goed te laten functioneren. Denk hierbij dan aan ademhalen, het kloppen van ons hart, het goed te laten werken van onze hersenen en overige organen.

Een grote deel van onze energie wordt gebruikt om te leven. 10 tot 15% wordt door ons lichaam gebruikt voor een goede spijsvertering. De resterende energie gebruikt ons lichaam voor fysieke aangelegenheden, zoals: wandelen, lopen, rechtstaan, sporten, beweging van de spieren, etc.

Mensen die weinig sporten denken meestal dat op dieet gaan al voldoende is om af te vallen. Heb jij wel eens gehoord van het jojo-effect? Dit houdt namelijk in dat wanneer je stopt met diëten, je per direct kun aankomen. Wanneer je sport, zul je opmerken dat het jojo-effect niet zult werken of minder effectief is.

Enkele tips om meer te bewegen

Heb jij enig idee wat je qua bewegingen kunt doen om toch fit te zijn en te blijven? De activiteiten die je allemaal kunt doen, zijn onder andere:

  • Fietsen op dagbasis.
  • Ben je iemand die heel veel belt? Zorg er dan voor dat je door het huis loopt terwijl je aan de telefoon bent.
  • Prefereer een trap, in plaats van een lift.
  • Maak jouw huis heel vaak schoon. Een voorbeeld hiervan is door jouw huis op dagbasis twee keren te vegen.
  • Probeer jouw auto zelfstandig te wassen.

Nog meer over sporten

Sporten is iets waar een groepje mensen niet van houden en de anderen die het elke dag met heel veel plezier doen. Om te beginnen met sporten is vaak gemakkelijker dan die te behouden. Als het gaat om sporten, kun je jouw eigen keuzes maken. Jij kiest wat je precies wilt doen. Daarnaast heb je ook nog twee mogelijkheden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je naar de sportschool kunt gaan of thuis kunt sporten. Wanneer je naar de sportschool gaat, heb je meer motivatie, maar daarvoor zul je veel geld uitgeven. Bij de sportschool heb je meestal een trainer die je weet te motiveren. Daartegenover kun je thuis gratis sporten, maar daarvoor dien jij jezelf gemotiveerd te houden.

Vormen van sport die geschikt zijn om af te vallen

Om af te vallen, zijn er een heleboel vormen van sport. Wij kunnen je voorbeelden hiervan geven. Sporten kun je namelijk onderverdelen in cardio en krachtsport. Heb jij enig idee wat het verschil is tussen deze twee?

Bij cardio kun je denken aan hardlopen, zwemmen, fietsen, etc. Krachtsport is namelijk de beste vorm van sporten om sneller en beter af te vallen. Hier komen de spiertrainingen bij kijken. Deze zijn heel erg zwaar en daar heb je continu motivatie voor nodig. Indien je wilt doen aan krachtsport, raden wij je aan om het liefst de sportschool te bezoeken. Je kunt hier vooral kiezen voor krachttrainingen van de grote spiergroepen, armen en benen.

Dit artikel hebben wij uit ervaring voor je kunnen schrijven. Wij hebben de voordelen van sporten en bewegen gezien en daarom raden wij je aan om dit artikel serieus te nemen. Neem bijvoorbeeld de simpele tips mee die wij hierboven voor je hebben geschreven. Afvallen is goed voor jouw eigen gezondheid en daarom dien je slim te zijn en goede keuzes te maken. Wij hopen tot slot dat je veel hebt geleerd en dat je dit artikel heel goed gebruikt. Succes!