FAQ

In ons leven dienen wij gezond te eten. Heel vaak heb je als mens heel veel onduidelijke dingen in gedachten als die nou gaan om gezonde gerechten. Wanneer weet je bijvoorbeeld dat een gerecht gezond is en wanneer niet? Ben jij ook iemand die met heel veel vraagtekens in jouw hoofd rondloopt? Je bent bij ons dan op het juiste adres! Dit komt, omdat wij de meest gestelde vragen hieronder voor je weergeven. Het kan dan zo zijn dat jouw vragen overeenkomen hiermee. Ik raad je dus aan om verder te lezen!

De vragen die men het meest aan ons gesteld hebben zijn verschillend. Deze zijn onder andere:

 1. Welke top 3 hoofdgerechten zijn aan te raden als het gaat om gezonde gerechten en wat heb ik allemaal nodig daarvoor?
 2. Verrukkelijke griekse salade van jamie oliver: een simpele salade met rijke avocados, citroen, krop sla, rode uien, tomaten, fetakaas, oregano, rode wijnazijn, olijfolie, peper, zout en zwarte olijven. Deze salade is heel licht en vooral gezond!
 • Turkse tortilla met yoghurtsaus: een heel simpel, snelle en lekkere junkfood! Hiervoor heb je 1 rode (punt)paprika, 1 sjalot, 1-2 teentjes knoflook, 150 gram rundergehakt (je kunt namelijk ook gebruikmaken van lamsgehakt), versgemalen peper, olijfolie en zout nodig.
 • Penne met zalmsnippers: dit is namelijk een romige en vooral makkelijke visgerecht. Vis is heel erg gezond! Je hebt daarvoor 200-250 gram gerookte zalmsnippers, 1 citroen, 100-150 gram ongekookte pasta, paas takjes, dille, rucola sla, 50 gram pijnboompitten, peper en 2 teentjes knoflook voor nodig.
 • Wanneer weet ik dat ik gezond eet?

Je eet gezond wanneer je gebruikmaakt van de schijf van vijf. Deze bestaat namelijk uit:

 • Groente en fruit
 • Smeer- en bereidingsvetten
 • Vis, ei, noten, zuivel en peulvruchten
 • Brood, aardappelen en graanproducten
 • Dranken
 • Hoe zou ik het gebruik van chocola kunnen categoriseren onder een gezond gerecht?

Je zult wel denken dat chocola heel zoet en wellicht niet goed is voor de gezondheid. Denk er maar aan dat je hele leuke combinaties kunt maken om het toch gezond te houden. Een voorbeeld hiervan is dat je chocola banaan muffins kunt maken. De spullen die je hiervoor nodig hebt, zijn namelijk 180 gram bloem, 100 gram Havermout, 1 zakje bakpoeder, 150 gram suiker, 1 ei, 1 appel,  theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel boter, 1 mespunt zout, 125 gram yoghurt, 100 gram chocolade snippers en zonnebloemolie.

 • Wat moet ik allemaal doen om patat te categoriseren tot een gezond gerecht?

Patat categoriseren wij mensen als junkfood. Ook gaan wij ervan uit dat junkfood heel erg ongezond is. Gelukkig is er wel een manier om patat op een gezonde wijze te eten. Hiervoor heb he 800 gram bloemige kruimige aardappelen, 3 eetlepels olijfolie en zout nodig. Heel simpel!

De bovenstaande vier vragen, zijn de vragen die mij het meest werden gesteld. Het is altijd beter om de antwoorden hiervan te gebruiken. Over een gezonde levensstijl is nog meer te vertellen. Indien je nog meer wilt weten hieronder en jouw vragen nog niet beantwoord zijn, kun je altijd contact met mij opnemen. Ik ben bereid om je alles te vertellen wat ik weet. Vertrouw mij dan maar! Tot slot hoop ik dat deze vragen je geholpen hebben. Indien niet, sta ik vandaag gereed om jouw vragen te beantwoorden.