Tips/ Ideeen

Als mens dien je ten alle tijden gezond te eten. Dit is namelijk van belang, omdat het je in de meeste gevallen een langer leven kan garanderen. Gezond eten hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn, omdat er verschillende soorten gezonde gerechten bestaan op de wereld. Het enige dat je dient te doen, is dat je dient te weten wat precies gezond is voor jou. Heb jij enig idee op elke manieren je gezond kunt eten? Wil je daarnaast meer daarover weten? Ik kan je helpen hiermee, omdat ik me altijd heb bezig gehouden met gezonde gerechten. Gezond eten staat bij mij op de eerste plaats. Ik raad je aan om dit artikel verder te lezen!

Om nu gezond te eten, dien je met andere woorden te eten aan de hand van de schijf van vijf. Heb jij enkele ideetjes nodig om gezonde gerechten te eten? Tja, ik zal maar zeggen dat de gerechten gezond en vooral lekker zijn! Enkele ideetjes voor gezonde gerechten, zijn namelijk:

  1. Mango smoothie bowl met kokos (ontbijt):

Het duurt maximaal 10 minuten om dit gerecht te prepareren. Het is namelijk een mengsel van mango, yoghurt en een lekkere kokos topping.

  • Gado gado salada (hoofdgerecht):

De preparatietijd is duurt maximaal 30 minuten en bestaat uit frisse vegetarische salade met sperziebonen, ei en komkommer gecombineerd met een romige pindadressing en gebakken uitjes.

  • Poké bowl (hoofdgerecht):

Deze bestaat uit een soja gemarineerde tonijn met verse groenten en rijst. Het duurt maximaal 45 minuten om het te prepareren.

  • Griekse quinoa (hoofdgerecht):

Maximaal 30 minuten zal dit gerecht in beslag nemen om het te prepareren. Het bestaat uit een gezonde en vooral lekkere quinoa salade met komkommer, paprika en feta. Deze wordt ook geserveerd met pitabrood en niet te vergeten de knoflooksaus.

  • Zoete aardappel spies van de BBQ (bijgerecht):

Maximaal 30 minuten worden in beslag genomen om dit bijgerecht klaar te maken. Hierbij worden de zoete aardappelen geroosterd aan een spies. Dit gerecht is een perfect idee voor de barbecue.

  • Gezonde pasta carbonara (hoofdgerecht):

Het duurt maximaal 25 minuten om dit gerecht klaar te maken. Je gebruikt hierbij een gezonde en vooral koolhydraatarme variant van de welbekende spaghetti carbonara. Dit vindt plaats op basis van magere spekjes en courgette.

  • Marokkaans gevulde taco’s (hoofdgerecht):

De preparatie tijd duurt namelijk maximaal 30 minuten. Het gaat hier namelijk om zachte taco’s die gevuld zijn met vegetarisch mengsel met Marokkaans twist van kikkererwten, abrikoos en wortelen.

Zo zie je dus dat er diverse gezonde gerechten bestaan. Een gezond mens doet alles voor zichzelf om langer te leven. Langer leven ligt met andere woorden dus in jouw handen. Kies dus bewust! Tot slot hoop ik dat je dit artikel heel leuk en vooral handig hebt gevonden. Ook hoop ik dat je vanaf vandaag bewust zal zijn hoe belangrijk het is om gezond te zijn en dat je ook bewuste keuzes maakt.