Als het gaat om het toevoegen van smaak aan je gerechten, zijn kruiden en specerijen geweldig. Niet alleen halen ze de saaiheid uit het eten, maar ze voegen ook allerlei gezondheidsvoordelen toe. Dit is waarom je je maaltijden zou moeten kruiden met deze smaakvolle kruiden en specerijen! 

Kurkuma – Een heldergele specerij met krachtige voordelen 

Kurkuma is een heldergele specerij die veel gebruikt wordt in de Indiase keuken. Het bevat curcumine, dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende en antioxiderende voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat deze specerij kan helpen ontstekingen te verminderen, de hersenfunctie te verbeteren en zelfs het risico op hartziekten te verlagen. Je kunt kurkuma gebruiken als ingrediënt bij het maken van curry of het toevoegen aan andere gerechten voor een unieke smaak. 

Kaneel – meer dan een zoet kruid 

Kaneel wordt al lang gebruikt als zoetstof bij het bakken, maar het heeft veel meer indrukwekkende gezondheidsvoordelen dan alleen zijn zoetheid. Ceylon Kaneel helpt je bloedsuikerspiegel te reguleren, helpt bij de spijsvertering en kan zelfs je stofwisseling stimuleren. Je kunt kaneel over havermout of yoghurt strooien, toevoegen aan smoothies of ermee bakken voor een heerlijke traktatie! 

Gember – Een wortel met gezondheidsvoordelen 

Gember staat bekend om zijn anti-misselijkheidseigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt bij maagklachten. Het bevat krachtige antioxidanten die ontstekingen bestrijden en zelfs het risico op kanker kunnen verminderen. Gember heeft een aardse smaak die goed samengaat met veel groenten zoals pompoen of aardappelen. Je kunt gember ook toevoegen aan thee of smoothies voor een uniek smaakprofiel! 

Conclusie: Van kurkuma tot gember, er zijn zoveel gezonde kruiden en specerijen die je in je dieet kunt opnemen! Niet alleen voorzien ze je maaltijden van heerlijke smaken, maar ze geven je ook een aantal geweldige gezondheidsvoordelen! Dus als je de volgende keer boodschappen doet in de supermarkt of thuis kookt, overweeg dan eens gezonde kruiden kopen! Je smaakpapillen en je lichaam zullen je dankbaar zijn!

Bron afbeelding door Andrea Leon on Unsplash